• darkblurbg
  Croatian Blues Challenge

  14th Croatian Blues Challenge
  04.-05.11.2022. Booze & Blues, Zagreb

 • darkblurbg
  Zagreb International Blues Festival

  13th Zagreb International Blues Festival
  22-25.11.2022.

 • darkblurbg
  The Blues Foundation

  The Blues Foundation je neprofitna organizacija
  sa sjedištem u Memphisu

slika

Dvigrad Blues Festival

12.09. od 12 do 18 h
Kanfanar - na Placi
Nastupaju:

Ian Siegal feat. Mike Sponza Band
Edi East Trance Blues
Tomislav Goluban
Harp Explosion
Riccardo Staraj & Midnight Blues Band
Vervet


  

    Na istarskoj festivalskoj karti niče još jedna nova destinacija. Nakon nekog vremena zatišja bez bluesa u Istri, u Kanfanaru se pokreće novi blues festival – Dvigrad Blues Festival.  Udruga Gustafi, predvođena Edijem Maružinom, uz pomoć Istarske županije i Općine Kanfanar organizira 12.09., u nedjelju, jednodnevnu blues svetkovinu. Manifestirat će - u maniri američkog juga i starih seoskih fešta - dnevnu zabavu, koja započinje točno u podne i traje do mraka (cca. 20h).

slika

Edi East Trance Blues (fotografirao Ang Maružin)

     Predstavit će se šest blues izvođača: Vervet i Edi East Trance Blues iz Istre, Riccardo Staraj & Midnight Blues Band iz Liburnije, Tomislav Goluban iz Zagorja, Harp Explosion iz Vinkovaca te Mike Sponza iz Italije i Ian Siegal iz UK. Uz službeni dio, u programu će sudjelovati i grupa Paljarica, predvođena Mauriziom Mirkovićem, mladim a već legendarnim kantadurom koji će na manjem stageu izvesti svoj etno program. Na istoj pozornici nešto kasnije nastupit će i nekoliko vrsnih blues usnoharmonikaša koji će izvesti svoj egzibicionistički show. 

slika

Tomislav Goluban (fotografirao Martin Turk)

     Cijeli program biti će popraćen vrhunskom vinskom ponudom u produkciji Vinistre, kao i ponudom sireva i mliječnih proizvoda sirane Orbanić iz Kašćergani i pršuta Pršutarne Tomaso iz Vošteni. Ugodan dnevni izlet, gdje ćete u miru i uz pridržavanje svih propisanih epidemioloških mjera moći uživati cijelo nedjeljno popodne. Ulaz je besplatan, a lokacija - Kanfanar, park na Placi. Dođite i uživajte u vrhunskom bluesu!

slika


Edi East Trance Blues - A u p.m.         

Edi East Trance Blues - Čujen črčke