• darkblurbg
  Croatian Blues Challenge

  14th Croatian Blues Challenge
  04.-05.11.2022. Booze & Blues, Zagreb

 • darkblurbg
  Zagreb International Blues Festival

  13th Zagreb International Blues Festival
  22-25.11.2022.

 • darkblurbg
  The Blues Foundation

  The Blues Foundation je neprofitna organizacija
  sa sjedištem u Memphisu

slika

Počele su prijave za 13th Croatian Blues Challenge


Hard Place, Zagreb
05.11.2021. Solo/duo kategorija
06.11.2021. Band kategorija     Počele su prijave za trinaesto nacionalno natjecanje hrvatskih blues glazbenika - Croatian Blues Challenge. Nakon izvrsnog prošlogodišnjeg Challengea u zagrebačkom klubu Hard Place, odlučeno je da će se i ovogodišnje natjecanje održati na istom mjestu. Već tradicionalno, natjecatelji će nastupiti u dvije kategorije:


    Petak, 05.11.2021. Solo/duo kategorija

    Subota, 06.11.2021. Band kategorija


Prijave za 13th Croatian Blues Challenge traju do ponedjeljka, 1.11. u ponoć, a izvođači se  prijavljuju putem sljedećeg linka:

http://www.hrvatskebluessnage.hr/prijavnica-za-challenge-129


      Kao i svih prethodnih godina, pobjednik u svakoj kategoriji stječe pravo predstavljati Hrvatsku i udrugu Hrvatske blues snage na krovnom svjetskom blues natjecanju -  38th International Blues Challengeu, koji će se održati 2023. godine u prijestolnici bluesa - Memphisu. Pobjednici također imaju priliku nastupiti i na 13th European Blues Challengeu, koji će se održati 2025. godine.

      Da hrvatski blueseri imaju što reći na velikoj svjetskoj blues pozornici potvrđuje da je pet naših predstavnika (Tomislav Goluban, Sunnysiders, Delta Blues Gang, Zack Dust & Jura Geci, Bluesy Threesome) ušlo u polufinale International Blues Challengea u Memphisu.

     Udruga "Hrvatske blues snage" promiče blues glazbu u Hrvatskoj te okuplja brojne zaljubljenike u blues, glazbenike, novinare, izvođače, agencije, diskografske kuće, klubove... Do sada je organizirala više od 500 koncerata, 12 Zagreb International Blues Festivala, 12 Croatian Blues Challengea, objavila petnaestak kompilacijskih albuma, 13 godina za redom poslala predstavnike u Memphis na International Blues Challenge te u Berlin, Toulouse, Rigu, Bruxelles, Torritu, Horsens i Hell... na European Blues Challenge. Također, na International Blues Challengeu u Memphisu, udruga Hrvatske blues snage je osvojila najprestižniju svjetsku blues nagradu za neizvođače - Keeping the Blues Alive! Više o udruzi, Challengeu i bluesu u Hrvatskoj čitajte na: www.hrvatskebluessnage.hr