• darkblurbg
  Croatian Blues Challenge

  14th Croatian Blues Challenge
  04.-05.11.2022. Booze & Blues, Zagreb

 • darkblurbg
  Zagreb International Blues Festival

  13th Zagreb International Blues Festival
  22-25.11.2022.

 • darkblurbg
  The Blues Foundation

  The Blues Foundation je neprofitna organizacija
  sa sjedištem u Memphisu

slika


Počele su prijave za 14th Croatian Blues Challenge


Booze & Blues, Zagreb
04.11.2022. Solo/duo kategorija
05.11.2022. Band kategorija

 

     Počele su prijave za četrnaesto nacionalno natjecanje hrvatskih blues glazbenika - Croatian Blues Challenge. Nakon nekoliko izvrsnih Challengea u Hard Place-u, odlučeno je da će se ovogodišnje natjecanje održati na novoj lokaciji - u zagrebačkom klubu Booze & Blues. Već tradicionalno, natjecatelji će nastupiti u dvije kategorije:

 •     Petak, 04.11.2021. Solo/duo kategorija
 •     Subota, 05.11.2021. Band kategorija

     Prijave za 14th Croatian Blues Challenge traju do 1.11.2022. u ponoć, a izvođači se  prijavljuju putem sljedećeg linka: http://www.hrvatskebluessnage.hr/prijavnica-za-challenge-129

      Kao i svih prethodnih godina, pobjednik u svakoj kategoriji stječe pravo predstavljati Hrvatsku i udrugu Hrvatske blues snage na krovnom svjetskom blues natjecanju -  39th International Blues Challengeu, koji će se održati 2024. godine u prijestolnici bluesa - Memphisu. Pobjednici također imaju priliku nastupiti i na 13th European Blues Challengeu, koji će se održati 2025. godine. Ove će godine predsjednik stručnog žirija biti novi predsjednik Hrvatskih blues snaga - Antonio Čulina aka Tony Lee King.

      Da hrvatski blueseri imaju što reći na velikoj svjetskoj blues pozornici potvrđuje da je šest naših predstavnika (Tomislav Goluban, Sunnysiders, Delta Blues Gang, Zack Dust & Jura Geci, Bluesy Threesome, Bok Blues) ušlo u polufinale International Blues Challengea u Memphisu.

     Udruga "Hrvatske blues snage" promiče blues glazbu u Hrvatskoj te okuplja brojne zaljubljenike u blues, glazbenike, novinare, izvođače, agencije, diskografske kuće, klubove... Do sada je organizirala više od 500 koncerata, 12 Zagreb International Blues Festivala, 13 Croatian Blues Challengea, objavila petnaestak kompilacijskih albuma, 14 godina za redom poslala predstavnike u Memphis na International Blues Challenge te u Berlin, Toulouse, Rigu, Bruxelles, Torritu, Horsens, Hell, Malmö... na European Blues Challenge. Također, na International Blues Challengeu u Memphisu, udruga Hrvatske blues snage je osvojila najprestižniju svjetsku blues nagradu za neizvođače - Keeping the Blues Alive! Više o udruzi, Challengeu i bluesu u Hrvatskoj čitajte na: www.hrvatskebluessnage.hr


slika